Prima pagină > Reeducare > pentru ei, cei din cauza cărora ni se înseninează fața cu o criză de râs

pentru ei, cei din cauza cărora ni se înseninează fața cu o criză de râs

pe redpely e o măreție de poem. e scris pentru a ne mai aduce un pic aminte de cât de rău a fost din totdeauna pentru clasa muncitoare. dar ridica totuși niște întrebărin interesante.

„Roma cea Mare e plină de arcuri de triumf. /Cine le-a ridicat?” vă zic dacă dați o listă completă cu cine și-a luat-o pe coajă de la strămoșii halitorilor de paste.

„Frederic al II-lea a câştigat Războiul de şapte ani/Cine l-a mai câştigat alături de el?” – asta-i ușoară. teh britz man, teh britz. da’ nu prea aveau nici un comandant pe care să pui etichetă cu „kick-ass general”. deci ținem minte doar pe cine se merită.

„Cezar i-a înfrânt pe gali./Nu ducea cu el nici măcar un bucătar?” după îndelungi analize și studii ale datinilor, obiceiurilor și apucăturilor armatei romane din vremea respectivă am putea spune că avea cu el o armată întreagă de bucătari – desigur, nu zic acum că toți soldații romani erau ași în bucătărie (cum să le lase pe romance fără obiectu’ muncii?). nu mai intru în detalii de genu’ „soldații îl considerau de-al lor” și că în destul de multe ocazii a cam pus osu’ la treabă alături de trupeți, și trec la chestia importantă: wtf!?! cum să vă luați de Caesar? nu știați că a fost omorât de ‘conservatori’ pentru că el ținea cu poporu’ ? sau și pentru voi e nouă interpretarea asta?

 1. 2009/10/01 la 14:27

  Salutare, antisocialule! 😀 Red Pely e o sursa constanta de portii de ras. Fara ei, nici nu stiu ce ne-am face. Daca nu ar exista, pelikanii rosii ar trebui inventati! 😆

  In rest, traiasca lupta de clasa, stimabile! Gargara asta pelikan-brechtiana a lui Monique imi aduce aminte de teoriile feministe cu „cine a pregatit cina cea de taina”. :mrgreen:

  • 2009/10/02 la 17:47

   Normal, o femeie oprimată de creștinismul care obliga încă de atunci femeile la aplecare socială și neexprimarea propriilor idealuri și aspirații 🙂

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: