Prima pagină > Reeducare > Testosteronul e antisocial

Testosteronul e antisocial

Noi aici la „Elemente antisociale” folosim stînga pentru a ne plezni cîte una tovărășește peste ochi. Mai ales cînd vedem rezultate precum cele pe care le sintetizează autorul articolului următor:

De ce sunt femeile plătite mai prost decît bărbații?

Ca elemente antisociale ce ne aflăm vom răspunde „e’te de-aia”, cu riscul să purtăm discuții în derizoriu. Dar pentru că noi folosim stînga pentru a ne plezni tovărășește peste ochi, ne simțim motivați să continuăm lectura articolului care, de bună seamă, despică din dușmani și mușcă din revoltații antisociali. Surpriză însă, citim, citim, și ne simțim revoltați degeaba.

Ce se întîmplă? De fapt, aflăm că pe unele domenii femeile cîștigă mai mult, în altele mai puțin, diferența e mică, de două ori mai mică decît media europeană. Așa că întrebarea de element antisocial vine natural: „De ce ZICI că femeile sunt plătite mai prost decît bărbații?”. Mai ales că nu se ia în considerare nici productivitatea, nici situația socială, nici alegerea ades voluntară a joburilor mai prost plătite dar mai sigure și mai liniștite, în momentul în care bărbatul cîștigă mai mult. Nu există nici un studiu despre cum se întîmplă discriminarea, despre care sunt cauzele reale pentru această eroare, despre salariul femeilor și bărbaților care fac același lucru relativ la productivitatea lor. Să ne ierte Medusa, dar eu cred că astfel de întrebări în România sunt destul de naive.

 1. 2009/10/02 la 16:36

  De ce sa va ierte meduza? Acolo n-a venit cu nici un argument cantitativ sau calitativ (macar unii si-au povestit experientele proprii), doar cu impresii culese de prin literatura third wave feminism gen „femeile au fost oprimate de secole” sau „societatea e misogina”.

 2. 2009/10/03 la 13:35

  Machiavellian, omul era ironic.

 3. 2009/10/04 la 16:18

  Imperialistul, multumesc ca m-ai lamurit. Nu stiam. A propos, si eu eram. 😉

 4. 2009/10/05 la 12:25

  Hai-hai. 😆

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: