Prima pagină > Reeducare > 800.000 de oameni nu vor munci NICI astăzi

800.000 de oameni nu vor munci NICI astăzi

Pentru ei vor munci alți vreo 5 milioane de amărîți, care plătesc taxe. Și nici măcar nu e vina lor, ci a sindicaliștilor care habar nu au ce se întîmplă în jurul lor, dar au găsit de cuviință să greveze pentru a obține… ce? Cum ziceam și ieri, pentru a obține nimic.

Pentru că nimeni în țara asta nu se mai gîndește la muncă, ci la bani. Și am o întrebare. Contra cui fac grevă cei 800.000? Contra plătitorilor de taxe? Nu de alta, da’ guvernul e și el cît se poate de bugetar.

Ce-ar fi să avem parte de o grevă adevărată? Adică o grevă a plătitorilor de taxe. Să nu mai plătească taxe vreun an, doi… Și după aia mai vedem ce zic sindicatele… 😀

Reclame
 1. 2009/10/05 la 12:29

  Sindicatele vor descoperi atunci legea: „Cum, dom’le, sa faci greva? Da’ ai innebunit?! Ia mars la munca, parazitule!”

 2. Nea Căpșună
  2009/10/06 la 14:27

  Cum zicea și bugetatul nostru Sergent Jelal, regulile trebuiesc schimbate după nevoi, ca și lupta de clasă 🙂

 3. 2009/10/06 la 22:45

  Cu atat mai mult cu cat stim de la tov. Stalin ca pe masura ce ne indreptam spre comunism, lupta de clasa se ascute si devine cu atat mai feroce, intrucat Reactiunea devine disperata.

 4. 2009/10/08 la 10:22

  Prieteni mai naivi, ca să nu zic altfel. Din cîte ştiam, şi bugetarii plătesc aceleaşi taxe şi impozite statului român, ca şi persoanele angajate în mediul privat. Unde e problema dacă fac grevă?

  • 2009/10/08 la 13:11

   N-apăi poți să zici cum îți vine mai repede la gură că nu avem crize acute de sensibilitate.
   N-a zis nimeni să nu facă grevă. Chiar mai mult, având în vedere că sunt atât de multe asemănări între ei și noi (plătim aceleași taxe) chiar m-aș simții obligat să ies și eu la grevă și să țip pentru un salariu mai mare (pentru ei, desigur) încântat fiind de faptul că o să plătesc (alături de ei :D) niște taxe mai mari pentru a primi din partea lor aceleași servicii de toată jena.
   Desigur, orice comentariu, replica, observație sau interjecție prietenoasă este bine venită dacă ne mai scoate un pic din naivitatea în care ne complacem.

  • 2009/10/11 la 21:40

   Unde e problema? Evident ca nicaieri, atata timp cat greva este indreptata impotriva capitalismului si a uneltelor sale funeste, burghezii. COmportamentul grevist devine insa problematic atunci cand grevele afecteaza tarile socialismului iluminat. Spre exemplu, grevele franceze sunt acceptabile, dar ceea ce au facut muncitorii polonezi la Gdansk in 1980 este strigator la cer, servind intereselor imperialismului.

 5. 2009/10/08 la 15:10

  Nu ştiu dacă are vreun sens să continui dezbaterea asta. Nu mă pot bate cu nişte oameni ale căror idei preconcepute umbresc capacitatea de a accepta şi alte opinii. Da, bugetarii sunt toţi nişte blazaţi ce se gîndesc numai la bani fără muncă. Nu mi-e ruşine însă nici cu restul de „amărîţi” din sectorul privat. Cînd am avut noi servicii de calitate raportate la preţurile astronomice, pentru orice, în România? Cînd o să scăpăm de sindromul „să moară şi capra vecinului” şi „las-o bă că mere şi-aşa”, poate ne-om reveni. Pînă una alta suntem doar o ţară de putori (cca. 95% din numărul populaţiei) care se cred în felul lor buricul pămîntului. De aia ni-i greu cînd mergem la muncă dincolo. Auzi pe vreunul plecat afară (indiferent de domeniul în care prestează) că zice „nu bă, e uşor aici, trai pe vătrai, muncă puţină, salar baban, streinii e proşti bre!”. Nu, toţi spun că afară SE munceşte.
  Aici nu. Dar toţi mustim a inteligenţă cînd vine vorba de bloguri, politică şi fotbal.

  • 2009/10/08 la 16:14

   Hai că după mine vii, tovarășe.
   Unum: bugetarii nu produc nimic. Taxele pe care le plătesc sunt fictive, pentru simplul fapt că ei nu încasează bani din altă parte decît din bugetul de stat DEEEECI ce fac ei e să returneze o parte statului. Amuzant, dar stupid. Nota 1, stai jos. (1, nu 4, ca să-ți strice media rău de tot).
   Duo: Bugetarii sunt plătiți ca să slujească cei 20 de milioane de români. Luînd in calcul 1.4 mil. români bugetari, aia înseamnă 1 bugetar la 13 persoane – ceea ce ne face una din cele mai bine servite națiuni din lume.
   Tria: în România există doar 5(cinci) milioane de plătitori de taxe din sectorul privat. Asta înseamnă cam 3 plătitori de taxe ce susțin 1 bugetar, în medie. În momentul ăsta, înseamnă că cei 3 plătitori de taxe vor trebui să cotizeze MAI MULT la buget. Asta înseamnă, evident, mai puține cîștiguri pentru cei care produceau oricum, cu alte cuvinte o invitație la abandonat România.

  • 2009/10/08 la 16:53

   @Ionutu

   „Da, bugetarii sunt toţi nişte blazaţi ce se gîndesc numai la bani fără muncă.”
   Nu vreau să te contrazic foarte mult aici. 😀 Iară ne asemănăm foarte mult cu bugetarii. Și ei și noi ne gândim la bani. Banii noștrii. 😀
   Nu dă privații servicii de calitate? Cumperi din altă parte. N-ai de unde și ești sătul de ei? Nu mai cumperi. Să se invețe minte. Pe de altă parte dacă nu mai ‘cumperi’ de la stat începe să mirosă a caz penal. Să te înveți tu minte. 😛
   Capra vecinului? Ce-i cu ea? Nu ne pasă de ea. Exceptând cazul în care o incomodează pe a nostră (yep, capra vecinului mi se pare mai puțin importantă și da, știu, sunt infernal de egoist aici).
   ‘Afară’ se muncește? zău? nu le dă statu’ la toți? Oricum, noi suntem mai ‘de la țară’ și nu prea avem idee cum e să muncești dincolo că nu suntem așa umblați ca matele și n-am avut nici un fel de tangență cu streinezii și munca lor. Zău! Parol dă honeur monșerule! Mai zi ce și cum, să știm și noi cum e.
   Da’ într-un fel suntem și noi un fel de putori. De alea egoiste și nesimțite care se stresează legat de ce naiba le iese din munca lor (în afară de mândria de a susține niște ‘bugetați’?)

   Dezbaterea asta are foarte mult sens. Doar principalul motiv al existenței acestui blog este de a ne mai amuza și noi pe seama stângeilor, nu? (încă nu ai folosit sintagma „justiția socială” dar avem încredere în capacitatea ta) Îți apreciem piedestalul pe care te-ai cocoțat și de la înălțimea căruia încerci să ne iluminezi încă de la primul tău comentariu.
   Înțăleg faptul că a avea o idee diferită față de a ta e semn de port de idei preconcepute cu intenția folosirii. Hopa, scuze. Scuze că nu am înțăles-o pe a ta idee din prima, am avut impresia ca doar arunci o vorba acolo, un fel de „Mă, voi nu mustiți de inteligență ca și mine. Măi naivilor!”.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: