Prima pagină > Reeducare > Lupta pentru eliberarea robilor țigani continuă

Lupta pentru eliberarea robilor țigani continuă

Nu de mult, lumea întreagă a atenționat-o pe Madonna că țiganii români sunt prejudiciați negativ de către români, și est-europeni în general.

Suntem bucuroși să vedem că inițiativa ei nu a fost doar o vorbă în vînt, și că este o persoană de acțiune, ce ține ca lucrurile pe care le-a pornit să fie continuate decisiv, cu o dîrzenie ieșită din comun. Ne place că s-a concentrat foarte puternic pe cauza pe care a abordat-o în timpul concertului ei: și într-o formă care percutează, lovește ca un upercut necruțător. După apariția acestui manifest contra discriminării, simt că cetățenii de etnie rromă sunt mai apreciați. Chiar astăzi am văzut un cetățean de etnie rromă îmbrățișat de un polițist – de bună seamă, nu pentru că furase un portofel din buzunarul unui cetățean, ci ca reacție emoțională la ultima producție Madonna. Iată o demonstrație de dîrzenie, de voință, și de putere, în susținerea cauzei cetățenilor de etnie rromă! Ascultați versurile, sunt sublime. Simțiți percuția – e ca un par ce lovește necruțător rasismul și discriminarea. Priviți gestica, atît de determinată, ce sugerează egalitatea între oameni. Priviți clipul, pentru a fi și dumneavoastră convinși!

Laminorul subacvatic

 1. Raluca
  2009/10/07 la 11:46

  ‘It has been brought to her attention’ suna mult mai bine. Era mai aproape de adevar, deocarece stim ca ea este o persoana extrem de influenta pe plan politic, economic si social.

  Apreciem de asemenea mesajul de pace, egalitate si iubire (mais oui, so french), acompaniat de muzica superba, incofundabila, a Reginei muzicii pop. Multumiri Nea Capsuna pentru ca ne tii informati.

  Vive l’egalite! (sau se scria cu doi ‘e?; hmm)

 2. 2009/10/07 la 11:55

  Tovarășă Raluca: regretăm nespus lipsa de precizie în citate, data viitoare o să încercă și o traducere în spaniolă. :))
  Viva la Reeducasion! (cu doi e, ofcourse)

 3. 2009/10/07 la 12:40

  Si jos criminalu’ de Franco, tov. Capsuna!! Nu uita ca asta este nemernicul fascist care a tinut Spania in bezna atatea zeci de ani, departe de lumina internationalismului socialist.

  La tema: tov. Madonna a facut multe pentru cauza progresismului, asa cum recunoaste de altfel si tov. Raluca. Minoritatile de peste tot o admira pentru toate actiunile ei in sprijinul pacii universale. Traiasca lupta pentru pace!

  • 2009/10/07 la 12:44

   Atunci să strigăm cu toții alături de progresismul tov. Madonna: Let’s get it started! Ye ye ye!

   • 2009/10/07 la 12:54

    Let’s get it started!! Heil Barack Obama!

 4. Raluca
  2009/10/07 la 12:43

  Nu spaniola, mai bine franceza. Pentru ca stii, cand vine vorba de franceza, nu trebuie sa te chinui sa faci misto. Zici doar ceva cu accent (le pipi, par example:)) ) si gata. E mentionat undeva in manualul limbii: mistoul e by default. Si inca nu s-au prins cum sa modifice setarea.

  Vive la furculision!!!

  Si in caz ca ma banuieste cineva de discriminare contra frantujilor, mentionez ca am scapat si eu ca antisocialii astia de la reeducare. Deci era de asteptat.

  • 2009/10/07 la 12:46

   Tovarășă, sunteți rău ghidată: Traducerile corect politice se fac în trei limbi, Engleză, Spaniolă (pentru frații noștri americo-latini) și cu voia dumneavoastră, ultima pe listă, limba română.
   Kakaia kultura, tovarăși…

   • 2009/10/07 la 13:03

    Tov. Capsuna, observ cu tristete ca deviati de la linia Partidului. Ati omis, sper ca din iuresul elanului progresist si nu din rea vointa reactionara, limbile de baza ale internationalismului socialist, rusa si chineza. Nu se face, tovarase, nu se face! Lenin si Mao se rasucesc in mormant. 😦

  • 2009/10/07 la 12:55

   Mda, ma tem ca sunteti un pic rasista, tov. Raluca!

 5. Raluca
  2009/10/07 la 12:51

  Tovarase, vreau sa vad dovada, inainte de a fi acuzata de incorectitudine politica!! Pentru care apropo, am pledat deja vinovata si am explicat si care sunt motivele!

 6. Raluca
  2009/10/07 la 14:36

  Apropo de ce zice tov Imperialistul, vroiam si eu sa intreb: da` cu mandarina ce te faci? 😛

  Cat despre minunea pelicanului rosu, suntem la curent cu ispravile sale. Citim cu fervoare in incercarea de a ne lepada de aceste boli spurcate, bunul simt si sanatatea mentala. Foarte periculoase pentru vremurile tulburi in care traim.

  Tovarase Imperialist, dar vai, multumesc pentru compliment! :))

  • 2009/10/11 la 21:35

   Tovarasa Raluca, rasismul mai e cum mai e, nici maretul Marx nu era imun la el, dar bunul simt si sanatatea mintala… Sper ca lucrati din greu pentru a scapa de acest manifestari ale suprastructurii asupritor-burgheze!! Fara morala burgheza, fara sanatatea burgheza, pana la victori finala!

   • 2009/10/12 la 09:21

    Hasta la reeducare siempre!
    Ay Ay Ay! Arriba Arriba! Epa, epa!
    Speedy Gonzales to the rescue!

 7. 2009/10/07 la 16:21

  @imperialistul: Cînd linia Partidului o cere, rusa și chineza sunt limbile trădătoare de idealuri.

  • 2009/10/11 la 21:36

   Asa da, tovarase Capsuna! Deci e gandire cu premeditare! Ma speriasem, credeam ca se datora unor lipsuri in educatia tovaraseasca. 🙂

   • 2009/10/12 la 09:21

    Tovarășe, dacă e ceva ce nu ne lipsește este lipsa de lipsuri în educația tovărășească!

   • 2009/10/12 la 09:22

    Nea Căpșună :

    Tovarășe, dacă e ceva ce nu ne lipsește este lipsa de lipsuri în educația tovărășească!

    Din contră, ne prisosește.

 1. 2009/10/28 la 12:17
 2. 2011/11/07 la 12:42

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: