Prima pagină > Reeducare > Șampanie Libre!

Șampanie Libre!

Într-o emisiune de la Radio Erevan s-a pus, natural, întrebarea:

Q: De ce au Statele Unite Pază de Coastă?

A: Pentru a opri cetățenii americani de a se contamina de bunăstarea cubaneză.

Normal, răspunsul vine natural. Cum ne explică Monica, victimă soldat în avantgardul regretaților pelicani rozalii, este evident: Cuba este prost înțeleasă. Mai planează asupra Cubei numai patru dubii, enumerate în discursul nu-știu-cui de nu-știu-unde, iată care sunt dubiile:

1. În Cuba nu există libertate de expresie
2. Cubanezii nu se pot reuni în mod liber în partide politice
3. În Cuba nu există alegeri
4. Dizidenţii cubanezi sunt maltrataţi

Răspunsurile vin, percutant:

  1. Lumea spune că în Cuba nu există libertate de expresie, DAR la dușmanii de clasă libertatea de expresie nu o ai decît dacă ai foarte foarte mulți bani! Bine, poate că într-adevăr în afara Cubei oamenii pot să spună tot ce vor, dar despre revoluția cubaneză tot nu ai voie să scrii! Deci, vă rog. (PS: blogul nostru sau înainte-de-garduri sunt excepțiile de la regulă). Iar Cuba recuperează mult aici! Nici cetățenii cubanezi nu au voie să scrie despre revoluția cubaneză – dacă în prealabil nu a fost textul corectat de partid 😉
  2. Partidele politice sunt niște aberații! Uitați-vă cum numai ăia cu bani, răi, venali, pot înființa un partid politic și să ajungă la putere! Huo! Noi refuzăm dreptul de a avea o opinie diferită – și-așa partidul comunist este singurul care poate avea o opinie competentă!
  3. În Cuba, alegerile sunt atît de bine organizate, încît nu e nevoie de campanie electorală! Oamenii află la urnă ce trebuie să voteze, și iată, tovarășul Fidel e ales cu 99.94% (încă îi căutăm pe tovarășii care au scris pe buletinele de vot „Infidel Castrat”.
  4. Toți disidenții noștri nu sunt disidenți, pentru că noi acceptăm protestele tuturor, și chiar injuriile, în fața plutonului de execuție! Disidenții noștri care încă mai sunt în viață sunt de fapt agenți străini, și agenturili îi pun să distrugă măreața națiune!

Deci băieți, lăsați-o moartă. Cuba nu este așa cum credeți voi! Cuba e un paradis, și de aceea aș spune că nu este Cuba libre, ci Șampanie Libre!

Viva la sictir siempre!

PS: Am aflat că întrebarea din debut e greșită. Versiunea corectă e mai jos:

Q: De ce Cuba are pază de coastă?
A: Pentru ca orașele de coastă cubaneze să nu se aglomereze cu cetățeni americani disperați de nedreptățile de la ei din țară. A fost unu’, Michael Moore, și le-a mîncat toată mîncarea pe o lună, și de-atunci…

  1. 2009/10/24 la 17:46

    Tovarase Capsuna, se stie ca asa-zisii disidenti cubanezi sunt doar niste tradatori aflati in solda CIA., dar putem dormi linistiti, diversiunile lor sunt condamnate din start, Cuba fiind paradisul muncitorilor din intreaga lume. Nimeni nu vrea sa paraseasca insula. Acei cativa care se incapataneaza sa isi doreasca transferul pe alte meleaguri nu sunt altceva decat niste fascisti.

    P.S. Tov. Moore a facut un documentar foarte fain despre superioritatea sistemului medical cubanez. Se numeste Sicko si merita vazut!!

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: