Prima pagină > Educare uniform laterată, Reeducare > Fiți verzi! Un articol cu postere galbene

Fiți verzi! Un articol cu postere galbene

Ne-am luat cîteva momente de liber cu ocazia gripei porcine, pe care o salutăm la fel de călduros precum pe regretații pelicani roșii.

Militanții Greenpeace se reîntrec să salveze universul de la colaps. După campania: „Interziceți găurile negre, distrug ecosistemul” și „Universul este în expansiune, deci se încălzește de la activitatea umană”, activiștii Greenpeace au întins coarda și mai tare. Au luat cu asalt Sagrada Familia și au arborat o banderolă de mari dimensiuni în culorile galben şi negru, cu inscripţia „Salvaţi clima”.

Apreciem în mod deosebit umorul involuntar al manifestanților. În primul rînd, la prima citire un ochi mai neatent ar putea înțelege „Salvad el Clisma!” Sună mult mai latin, mai masculin, mai puțin efeminat. Ne place. În al doilea rînd, oricît ne-am fi dorit, nu au existat activiști care să se urce pe turlele lui Gaudi, deși ar fi fost mișto. Am fi auzit: „Greenpeace protestează contra formelor tîmpite gîndite de Gaudi” „Sagrada Familia e un pericol pentru mediu! Oamenii mor escaladînd-o!”, chestie care ar fi obligat autoritățile spaniole să regîndească proiectul. Încă un secol de Sagrada Familia neterminată… Încă un secol și ar fi întrecut ca timp de construcție și autostrăzile românești.

Revenind la Grinpis, oamenii au urcat pe o macara, lucru deloc extraordinar. Macaragiul (omul muncii!) care manevrează macaraua aia urcă în fiecare zi să tragă un pui de somn românesc. Și de aceea, protestul Greenpeace ne ridică niște întrebări…

Oare Sagrada Familia e construită de români?

Oare Antoni Gaudi a fost român? Cîți bani a sifonat de la statul spaniol?

Oare Gaudi construiește sub numele de Cășuneanu autostrăzi în România?

Oare turiștii o să facă poze la autostrăzile românești ca și la catedrala din Barcelona?

Oare activiștii Greenpeace o să protesteze și la noi pe buldozerele de la autostrăzi, cu bannere cu „Salvați Clisma!” și „Pentru pace și popor, sifonați și un tractor!”?

Adevărul e că de cînd au murit pelicanii roz, nimic nu mai are umor pe lumea asta.

PS: în alte știri, Franța anunță că unul din trei reactoare nucleare nu-i funcționează! O țară verde, care va tremura de frig (Verde!) la iarnă! 🙂 Ura!

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: