Hitler pus în context

După ce a reușit să dea o limbă prelungită dictatorilor socialiști din America Latrină, Oliver Stone vrea să readucă lumină asupra unor oameni de bine care de fapt au dorit binele națiunii lor și pacea în lume.

Să vedem căror oameni vrea nenea Stone să le readucă roșeața în obrăjori:

  • Adolf Hitler, un nene blînd, care iubea animalele (mai ales tigrii), natura și arta, dar mai ales florile. Din greșeală a pornit al doilea război mondial, soldat cu cîteva victime. Vreo 60 de milioane decedați. Stone îl va pune în context, arătînd cum el, cu mîna lui, numindu-l pe Schindler ca unul din furnizorii lui de armament, va salva 2000 de evrei de la camerele de gazare. Dacă ar mai fi rămas în viață, pentru asemenea antrepriză, Hitler Adolf ar fi putut primi chiar Premiul Nobel pentru Pace.
  • Iosif Vissarionovici Stalin, un intelectual fin care realizînd că marea conspirație bancară evreiască va pune mîna pe Rusia și deci pe clasa muncitoare a executat mai tot ce putea din elita intelectuală și militară rusă. Îl blamăm pentru că a vrut să îl bată pe nenea ăla blînd de mai sus, lucru urît, dar îl iubim că a reușit să salveze cîțiva ruși, scăpîndu-i un număr neclar, între 8 și 20 de milioane de oameni. Au murit de frig, sărmanii, prin Siberia. Sau prin pușcăriile NKVD-ului, că și-acolo încălzirea e cam slabă. Sau de la metalul din gloanțele plutonului de execuție, că de la metal te prinde frigul un-doi. Ni l-a dat pe eroul muncii socialiste, tov. Alexei Grigorievici Stahanov, cel care de unul singur a minat într-o zi 102 tone de cărbune. Pus în context, Stalin îl iubea pe Tolstoi, și plîngea la telenovele și cînd vedea o floare gingașă. Și era mare iubitor de muzică clasică.
  • Mao Tsetung a observat încă de mic că poporul chinez are nevoie de sprijin. A inițiat un program de tip ‘Surprize surprize’, prin care a reîmbărbătat chinezul trist și singur. Un mare amator de cultură, a inițiat revoluția culturală. Cîteva accidente s-au petrecut cînd se  ridica scena din Tien An Men (unde, cîțiva ani mai tîrziu, vor concerta Andreea Bănică, Costi Ioniță și cîteva tancuri ca să le țină închisă gura studenților) – accidentele au provocat victime. Vreo 90 de milioane. În afară de asta, Stone ne va arăta că era un om bun și iubitor de natură, și de cultură. Am înțeles că îi plăcea foarte mult răsăritul de soare din Marea Galbenă, și aerul Beijing-ului dimineața.

E drept, e bine că-i avem repuși în context pe acești trei mari oameni. Era cazul ca cineva să le facă și lor dreptate – niște oameni simpli și iubitori.

URA!

Reclame
  1. 2010/02/09 la 16:32

    La capitolul Stalin ar mai fi de adaugat, pe langa alte minunate fapte eroice, si curatarea armatei poloneze, mai bine zis 22000 de militari de cariera si alti gradati asasinati in padurea Katyn.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: