Decît două

Într-un exces de spasmofilie orală, medusa a comis-o ca întotdeauna, cum ne place nouă de ea:

Doar două femei în Guvern după remaniere[…]

Prin înlocuirea lui Radu Berceanu cu Anca Boagiu la Ministerul Transporturilor, Guvernul a făcut, probabil fără să vrea, un pas mic, minuscul, înspre o mai bună reprezentare a femeilor în puterea Executivă. Acum avem 2 femei cu funcţia de ministru, Boagiu şi Udrea.

Suntem departe de paritatea femei-bărbaţi de care se bucură multe guverne din Uniunea Europeană, femeile nereprezentând nici măcar acel 30% din totalul miniştrilor, adică pragul procentual considerat adesea critic pentru o reală reprezentare a femeilor la nivelul puterii politice. Dar pentru ca acest procent să fi fost atins era nevoie mai întâi de asumarea reală a unui astfel de obiectiv măreţ în interiorul PD-L, lucru care nu s-a întâmplat.

Cu un discurs scos din manualele editate sub ochiul atent, dar blajin al mărețului Lenin, VI, Medusa se obosește să caute paritatea. Desigur, simplul fapt că ai cromozomi de același tip te recomandă pe poziție de conducere. Eu spun să o punem pe Medusa ministru de finanțe, că doar e femeie, se descurcă. Mai bine prim-ministru, că a sesizat bine: nu tre’ să faci cine știe ce: dai niște interviuri. Suntem siguri că are în dulap un taior special păstrat pentru treaba asta.

Gata, v-am pupat pe portofel. Merg să stau la coadă la pensii.

[later edit, elementantisocial]

În ignoranța lui, Nea Căpșună a scăpat din vedere osanalele la adresa lui nea Botiș din articolul Medusei. Desigur, îi iertăm această scăpare; și noi am adormit citind articolul. În plus, un pic de reeducare nu-i strică lui Nea Căpșună. Tovarășe, la lopată! Mai sunt canale de săpat!

Reclame
 1. 2010/09/04 la 18:53

  Eh, ar trebui s-o intrebi pe Tudorina daca i-ar placea ca prim ministru pe Margaret Thatcher. Desi cred ca stim cu totii raspunsul. 😉

  • 2010/09/05 la 13:41

   Sunt sigur că nu i-ar plăcea. Lui Margie nu prea îi plăceau socialiștii.

   • 2010/09/05 la 14:38

    Si nici doamnei de fier de ei. 😉

   • 2010/09/05 la 15:32

    Filmulețul ăla e un clasic al genului. 🙂

 2. Medusa
  2010/09/04 la 19:46

  Ce te recomandă, mon cher, pentru postul de ministru? Sau pentru cel de parlamentar? Dacă e vorba de competenţă atunci explică-mi de ce jumătate din populaţie, femeile, sunt atât de slab reprezentate în politică, deşi au acces egal la educaţie, ba în plus s-ar putea spune că domeniile direct relaţionate cu politica, adică dreptul, economia, administraţia publică, sunt dominate în facultăţi de fete, nu de băieţi.
  De discriminare de gen aţi auzit? Sau voi lecturaţi doar materiale de până la jumătatea secolului XX?

  • 2010/09/05 la 13:53

   Calități de lider, dovezi de capacitate de coordonare, o bună cunoaștere a societății, a legilor și a mecanismelor legislative. O bună plasare pe scena politică, pentru a reuși să identifici ideile ce vor putea fi promovate, și pentru a primi sprijin politic atunci cînd e necesar.
   Și, desigur, sexul. E foarte important să fii bărbat. La palatul Victoria are loc în prima zi un ‘peeing contest’ în care cel care dă cel mai departe cîștigă. Cel puțin în mintea feministelor din Republica Socialistă România.
   Discriminare de gen? Ce zici de discriminare de calități? Femeile din România sunt mai slab pregătite, dovadă lipsa de competitivitate pe scena politică. Vrei 30%? La muncă, nu la întins mîna. Ceea ce faci tu se cere cerșetorie, și discriminare de gen. Vrei ca femeile să fie promovate pe calitatea că sunt femei, ceea ce nu numai că le reduce calitățile, dar și le promovează cînd sunt mai slab pregătite, făcînd urcarea femeilor care merită imposibilă. Pentru că pentru tine e mai important ca clasa politică să fie coruptă atîta timp cît corupția asigură un 30% femei, în loc să te asiguri că nu există discriminare de gen (și, să fim serioși, nu mai există în forma în care pretinzi oricît te zbați tu acolo).
   You little commie… Nu vrei să participi la o ședință de reeducare?

 3. 2010/09/05 la 14:27

  „Dacă e vorba de competenţă atunci explică-mi de ce jumătate din populaţie, femeile, sunt atât de slab reprezentate în politică, deşi au acces egal la educaţie.”

  Dear Lady (cum ar spune Sir Humphrey Appleby), si noi doi am avut acces egal la educatie, si totusi, de fapt as spune in ciuda acestui fapt, eu nu umblu cu sofisme ieftine de acest gen.

  1) Din cate tin minte, in democratie omul alege pe cine vrea el. Daca ii impui o cota, nu mai e democratie, deoarece alege doar pe cine ii permiti tu sa aleaga. Democratie din asta am avut si inainte de 89, in RSR cand toata lumea il „alegea” pe iubitul si Maretul.
  2) Apoi, de cand accesul egal garanteaza ceva, um? Stii sa rezolvi integrale pe volum, sa afli drumul cel mai scurt cu teoria grafurilor, sa incadrezi un obiect intr-un grup de simetrie, sau sa enunti principiile sunt date de contele de Broglie? Ba mai mult, in ciuda faptului ca tu ai facut o scoala in vest si pe tema (deci avantaj educational clar pentru tine), habar n-aveai ca Susan B. Anthony era impotriva avortului?
  3) Ce inseamna „dominate” in facultati de fete? Mai exact, am o problema cu „dominat” asta. Sunt mai multe la numar? Mai bune in capacitati? Termina cu note mai mari? Ca, sa stii, draguto, ca am avut si eu colegi care „dominau” prin note, dar cand era vorba de intelegerea unor notiuni de baza sau, blasfemie, sa aiba rezultate stiintifice valorificate in jurnale cotate ISI… no comment.

  Si ca tot iti place tie sa vorbesti de discriminarea de gen, chiar recent a fost obligatoriu sa particip la un curs de „sensibilizare” la probleme de gen si egalitate de sanse ca sa aflu cu stupoare ca intr-un proces de discriminare de gen „discriminatorul”, aka acuzatul, trebuie sa-si demostreze nevinovatia si nu discriminatul sa demonstreze ca a fost discriminat. Curat murdar, dear lady, dar stiu ca pe tine nu te prea deranjeaza abaterea asta de la principiul innocent until proven guilty.

 4. 2010/09/05 la 14:31

  PS: Tudorina, daca s-ar pune problema, ai vota-o pe Margaret Thatcher ca primul prim-ministru femeie in Romania?

 5. 2010/09/05 la 15:43

  Machiavellian, iar spui lucruri prea marete pentru femeia asta. O pui pe fuga de fiecare data. Vorbeste si tu mai la nivelul ei.

  In alta ordine de idei, in ce lume trista traim, cea in care performantele scolilor se masoara dupa numarul elevilor admisi in ele. Si apropo de femeile din facultati, majoritatea celor pe care le-am cunoscut eu(am trecut prin 3 facultati, una de litere, unde sexul feminim e predominant) sunt niste oi. Acumuleaza informatie ca niste oi, nu o prelucreaza deloc, o arunca pentru profesor la examene si apoi merg ca vitele ingrijorate la urmatoarele examene. Hai sa le punem la conducere pe ele, cu madam Tudorina in frunte, ca incompetenta sefa.

  Damn commies.

 1. 2014/03/03 la 09:26

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: