Prima pagină > Educare uniform laterată, Reeducare > Interviu cu tov. dr. Victor Ponta

Interviu cu tov. dr. Victor Ponta

Avem onoarea de a discuta în direct, chiar înainte suspendării trădătorului de țară Traian Băsescu, cu tov. dr. Victor Ponta, prim secretar al Partidului Comunist RomânUniunii Social Democrate. Interviu a fost făcut azi la sediul USL.

Nea Căpșună: Și domnul Antenescu?
Victor Ponta: Doarme. A făcut azi noapte high-score la Tetris, cineva  trebuie să o facă și pe asta. Sau la Тетрис, cum îl alintă domnul aliat liberal.
NC: Mulțumim că ne acordați timp prețios din cursa pentru debarcarea dictaturii lui Băsescu.
VP: Nici o problemă. Eu oricum veghez. Dușmanul de clasă nu doarme.
NC: Corect, așa ne-a învățat și pe noi la reeducare. Acum, o primă întrebare, și voi intra direct în subiect: Crește Euro, ce se întîmplă?
VP: Păi e foarte simplu, logic că Euro crește. Euro a devenit o monedă instabilă. Plănuim o mutare a monedei de referință spre rublă oricum, deci nu trebuie să ne îngrijoreze. Așa cum spunea și ministrul de finanțe, e bine că crește Euro, vom avea încasări bugetare mai mari…
NC: Dar mai puțin valoroase…
VP: Oare valoarea nu este burgheză? Important e că sunt mai mari, și vom putea cheltui mai mult. Oricum Băsescu e de vină…
NC: Cum așa?
VP: E simplu. Din punct de vedere diplomatic, Băsescu a făcut de rîs România. Acum, sper că vedeți, nu mai rîde nimeni. Chiar am fost invitați la suspendare…
NC: A lui Băsescu?
VP: Da, din Uniunea Europeană. Ceea ce se întîmplă acum e doar o reverență leului la adresa  monedei europene. Măcar ne retragem elegant, cu o reverență. Băsescu nu ar fi făcut niciodată asta.
NC: Revenind la suspendarea pe care o sugerează membri importanți ai parlamentului european.
VP: Desigur, o idee fumată. Noi am inventat ideea de suspendare. Diferența e că noi avem voința populară în spate.
NC: Sunt presiuni mari din partea UE?
VP: Oare de ce credeți că domnul Antenescu doarme acum? Din cauza presiunii crescute – acesta e efectul pe care îl are asupra dumnealui. Dar nouă nu ne pasă. Realizăm un mare adevăr în legătură cu birocrația europeană. Vedeți, ni se reclamă încălcarea constituției, dar UE e în urmă cu vreo un an și jumătate: se referă desigur la dictatura lui Băsescu. Peste un an și jumătate vor afla că Victor Ponta (și cu modestie vă mărturisesc) a salvat țara din mîna dictatorului.
NC: Cîteva puncte care vi se impută ar fi următoarele: avocatul poporului…
VP: E normal să-mi doresc să aduc poporul mai aproape. Cum altfel decît prin fix avocatul lui?
NC: Desigur… monitorul oficial?
VP: M-au mințit că are rezoluție mai bună ca display-ul lui Apple de la iPad. O greșeală, dar e din vina lui Băsescu. El a dat de înțeles asta.
NC: Apoi… curtea constituțională?
VP: Oricum era în curtea palatului Victoria. Sunt două curți, doar am dărîmat gardurile. Fără cenzură! Nu vrem ca directivele guvernului să fie cenzurate de CCR.
NC: Inspectoratul de stat pentru construcții?
VP: Noi construim viitorul României. Ce e mai natural decît atît?
NC: ICR?
VP: Niște burgheji, dă-i naibii.

Aici domnul Ponta s-a oprit pentru niște remarci pe care nu am putut să le public. Voi sări peste această secțiune.

NC: Mulțumesc tov. securist pentru că mi-ați reamintit linia corectă a partidului în acest interviu. Acum, tov. Ponta, să continuăm.
VP: Sper că e totul în regulă. Nu vă faceți griji, spitalizarea va fi gratuită dacă nu v-o permiteți. Am dat acum o lege…
NC: Vă mulțumesc. Revenind: Am înțeles că va ploua.
VP: Desigur. Va ploua, pentru că așa am dat o directivă. Curtea Constituțională a dat de înțeles că s-ar opune, de aceea am simțit că e timpul să împrospătăm cadrele. În plus, am reamintit ceea ce am spus și în mai: aveți grijă să nu fie pierderi de vieți omenești. Nu vrem să scape atît de ușor burghezii. Unii spun că Dumnezeu hotărăște dacă e ploaie sau nu. Dar acum sunt mai mult ca sigur că Băsescu lucrează să nu fie ploaie. Parcă o să și văd că vine ziua de luni și nu o să plouă. Băsescu e de vină.
NC: Se știe.
VP: Se știe.
NC: Acum despre omul Victor Ponta. Vă mai amintiți acum un an cînd spuneați că îl lichidați pe Băsescu?
VP: Vremuri bune.
NC: Dar despre faptul că vă e dor de o revoltă cu tricouri cu Che Guevara, cu distrugeri, cu incendii și cu instituții dărîmate?
VP: Ale tinereții valuri. A trecut însă vremea revoltei. Acum conducem noi, revoltele sunt excluse.
NC: Cu excepția revoltelor contra dușmanilor poporului.
VP: E de la sine înțeles. Acum, trebuie să înțelegeți că dușmanul nu doarme. Ne vom asigura de lucrul, inaintașii noștri ne-au învățat diverse tehnici de a ține dușmanul de clasă treaz în închisoare.
NC: Vorbind de închisoare, de curînd Jurnalul Național a pus pe Adrian Năstase alături de oameni precum Maniu, Argetoianu…
VP: Dacă ați văzut, poza domnului Năstase era singura color. ceea ce arată că domnul Năstase e mult mai rafinat decît cei dinaintea lui; este clar cu o clasă peste aceștia.
NC: Și totuși alăturarea?
VP: Un abuz jurnalistic, cred eu. Asocierea lui Năstase cu niște burgheji anti-sociali… Nu prea se face. Dar tot Băsescu e de vină. A introdus aceste repere false, condamnînd comunismul și instituind o dictatură…
NC: În care totuși ați avut libertate deplină.
VP: Mă simt în dictatură ca peștele în apă. E normal.
NC: Închei cu o rugăminte, să comentați chestiunea plagiatului:
VP: Domnule, e simplă treaba…
NC: Băsescu?
VP: Da, Băsescu e de vină, și sper să fie mulțumit. Ioan Rus a comentat că de la Platon și Aristotel s-a copiat. Și poate părea ciudat. Vedeți, e simplu, Platon a scris ceva după Aristotel.
NC: Dar Platon a trăit înainte de Aristotel…
VP: Ceea ce demonstrează că plagiatul se poate săvîrși și în sens invers! Normal. Băsiștii susțin însă că așa ceva nu e posibil, dar se referă, desigur, la ordinea burgheză, cronologică a lucrurilor. Prefer o ordine afectivă, mult mai în ton cu adevărul…
NC: Care e adevărul?
VP: Nu știm. Vom decide în următoarea ședință de guvern, după ce se întîmplă lucrurile. Nu putem să lăsăm oamenii fără un adevăr oficial.
NC: Aveți timp? 75% din timp vă ocupați de cei care scriu de rău despre dumneavoastră…
VP: Vom rezolva și această problemă: Oricînd putem face loc în închisori. Mai ales că domnul Năstase va elibera curînd celula din Rahova.
NC: Cît de curînd?

Dar Victor Ponta mi-a făcut cu ochiul, mi-a strîns mîna (cea stîngă, cea dreaptă e fracturată de la pauza anterioară)

VP: Mulțumesc pentru interviu, incisiv. Și felicitări, tovarăși, pentru o reeducare bine făcută.
NC: URA! URA! URA!

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: