Prima pagină > Educare uniform laterată > Corupția e ca apa

Corupția e ca apa

E inutil să te lupți cu corupția, în mod nominal. Corupția e ca apa. E ca o infiltrație în tavan. Nu poți să pui un dop să o oprești.

De-asta protestele care se întorc către „corupție” sunt inutile. Corupția e între cei care protestează. Oamenii care protestează contra corupției se întorc acasă cu taximetristul care le cere 20 de lei pe cursă, fără taximetru, sunt aceiași care a doua zi merg la spital să dea o șpagă. Sunt aceiași care conduc cu 90 la oră în oraș, și când îi oprește polițistul „se înțelege cu el”. Aceiași care dau șpagă la ISU pentru că e prea greu să faci treaba cum trebuie.

Cât timp România strigă „Jos Corupția”, singurul lucru care se va întâmpla va fi ca toți ceilalți să dea din umeri. Și să-și aranjeze micile șmecherii mai departe.

Corupția e ca apa unui râu. Nu poți să o oprești cu o palmă, ai nevoie de o strategie, de un punct clar de cum anume să o oprești. De un baraj bun. DNA e un baraj bun, dar nu e suficient. Mai trebuie și diguri, și digurile alea sunt făcute din oameni. Ăia 19 milioane câți au rămas. Ăia trebuie să facă barajul, să oprească corupția. Altfel, cu o singură palmă, corupția nu se duce.

Când eram mic de tot am mers într-o tabără în care o fată s-a înecat în prima zi. Copil fascinat de filmele cu karate, în zilele care au urmat intram, ritualic, în apă, să o lovesc cu karata și cu picioarele.

Asta face și România acum. Merge să bată apa cu karate. Când colo ar trebui să facă ceva concret.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: